March 12, 2011

:My Treasure:

Bismillahirahmanirahim..

Assalamualaikum! ;)

Perghhh~ sejuknye la pagi nie. Hohoho. Tengah2 ujan macam nie best kalau makan mee sup panas kat kantin skolah. Woooooo, how I miss my beloved skool.

“Once sulaimanians, always sulaimanians!”

Oyeahh! Tagline entah kat mane la jmpe hehehe.

Okey, so untuk entry kali nie, aku nak cerite sedikit tentang apa yang aku miss sangat2 kt skool aku.
Sebelom tu, aku nak tanye la kan.
Para readers sekalian, anda2 sume kenal ke my sk0ol tu?! O.o
Kenal? Xkenal? Yang mane nie? =.=’
Hahaha takpe2. Aku sje je wat camni. *nak panjangkan entry biase la kn ;)

pagar skoolyang lame punye. :)




Tadaaaa! Hahaha. Kenal? Bagus la kalau dah kenal (p/s : spe2 yang xkenal tu, korang buat2 derk dah la ye hehehe).

--------------------------------------------------------------------------------------------

First2 kan, aku & adek2 aku selalu pegi sk0ol dengan my bel0ved aunty which we call her as ‘umi’. My umi is a teacher there, teaching Pendidikan Islam. Biasenye dalam pukul 7.00 kitorang dah sampai. (kluar dari rumah pukul 6.40 pg) hehehe. So, selalunye rekod kedatangan lewat aku memang bersih la.(hehehehe… ;) ) Tp, sebelom tu aku nak bagitahu, rumah aku mmg jauh la dari sk0ol aku tu.
Lebih kurang 20 kM hahaha. (Marang ke kuala Terengganu tak jauh sangat la kn?) ;pp
Okey, sejurus sampai je kat parking kete, aku pun apelagi, keluar dari kete and bersalaman dengan umi then terus walk2 to my class la hehehe.

My blok.
Sepanjang perjalanan to my class,  I need to pass two other class. So, mse tu la aku akan tengok2 dalam kelas deorang dan greet my friends there.
Sampai je kat my kelas, aku akan ketuk pintu and selalunye aku akan nampak geng2 shift awal pagi (I mean yang datang awal la. Hehehe), which is Cik Syahirah Razak and Encik Iskandar Alias. Due sahabat ku ini selalu je datang awal.
Agak2 korang la kan, diorang nie datang pukul berape? Hmmm… donno la hahahaha. :)

Selalunye, pagi2 macam nie, iskandar On-kan lagu gune anset sony ericsson dye sambil2 tdo? O.o hahaha. Biase la, kalau dah bangun awal pagi pluss boring duduk sorang2 dalam kelas mmg la boley tertdo.

Syahirah pulak aku tengok selalu je dengan buku2 nye. Hehehe. Ya Allah rajin nye la geng ku sorang nie. Pagi2 mesti dye akan siapkan latihan2 tak kire la kije skool ke, tution punye ke. Mmg sumenye dia buat. :) Baguskan? Hehehe. Kalau aku ade kije skool yang tak berape nak siap, aku pi kat dye la hehehe. Tak baek betol! ^_^ but I like! Hahaha. Aku bukan nak tiru cume nak mintak tlong dye tlong aku siapkan je okey. Korang jangan salah paham pulak. Hahaha.

Bla, bla, bla. And the clock tunjuk pukul 7.15 pg….

Korang rase2 la kan, ape yang aku buat? ;)  ape? Tdo? Huish, apela. Tak kuase nak tdo awal2 pagi. Nak2 tengah suasane yg freshhhhh~ tu. Ahhhh~ best giler pagi2 kot kat skool. Heee.

Tepat jam 7.15 pg, selalunye geng aku yang diberi name Hazirah Aina,Nor Fatin Amirah & Ain Nadhirah nie dah ada dalam kelas and gengku yang bername Wan Natasya Athirah and Fatin Syazwani dari kelas sebelah dah datang. Kitorang akan buat our habit which is…

GOSSIP?!! O.o

No la! Hahaha. Kitorang pi breakfast la kat kantin! ;pp
Apela korang nie. Ingat kalau girls berkumpul nie asyik nak gossip la. Hahaha. Mane ade! The statement yang cakap macam tu mmg salah. :)

So, aku + hazirah + tsya + aten N + aten S + syahirah pon berganjak la sambil2 jalan dalam line macam kereta api. Ponnnn, ponnnn! Hahaha.

Selalunye menu aku is mee goreng + air teh o peng! Ngeee. Best kotttt~ pluss, belanjenye hanya la Rm1 je hehehe. Mee goreng 50$ and teh peng 50$. Mmg murah la pagi2. Kalau time recess, susah wooo nak dapat 50$ nie. Sebab tu la org kate, rezeki melimpah ruah dipagi hari kn? ;)

Okeyhh!! Nie ade gamba aku and geng2 aku tengah menjamu selera di food court in our beloved skool :). Credits to NatasyaAzmi <3

Makannnnnnn~ miss u all! mne tsya? O.o



Ahhhhh~ betape aku rindunye kat skool and my geng2 sume. ;’)
Harap korang tak lupekan aku la bile dah separate ikut laluan masing2 lps result SpM yang akan kuar pada 23/3/2011 nie. O.o!! May Allah give us the most flying colours result. Amin. InsyaAllah.~

I miss u guyssss! ^_^v.

Lepas makan2 nie, kitorang masuk kelas semule after Doa dibacekan hehehe. :D

"THIS IS ONE OF MY MOST VVIP MEMORIES ALONG MY JOURNEY AT SMKSS. TO ALL MY FRIENDS WHO READ THIS, ONE WORD FOR YOU…"

I LOVE U all !! :’)
(It’s 6 words la hahahah.)


2 Curahan Hati.:

meruhe said...

semoga kita semua suksess dengan cemerlang! AMIN. :D

najiahazhani said...

Amin. :)