March 15, 2011

:HaRi Ini ===> going 0ut with my aunties!:

Bismilahirahmanirahim.. Assalamualaikum.

Jam menunjukkan pukul 6 pg…

Aku tetibe terjage dari tdo ku yang sebelom nie telah lena dibuai mimpi indah (xmimpi ape2 pon semalam hehehe). Aku seperti terdengar bunyi bising. Tetapi bukan kebisingan tersebut yang membangunkan aku…

Aku dengan pantasnye bangun dari tempat tid0 a.k.a ‘katil la’. Aku melihat seolah-olah ada cahaya yang bersinar di atas meja stdy ku.

Ya Allah!! Aku menjerit! (dalam haty je ;) )

Rupe-rupenye, laptop ku xdi off kan dari semalam! >_<’ had0ila , abes demam jadiknye lappy ku itu. TT__________TT.

Then aku solat subuh. Lepas siap je, aku check lappy aku tu, ade 3 0rang yang buzz kat ym aku and s0rang lagi which is paizzzz, IM aku kat FB, hahaha. Maaf la. I dah td0! ^^ then, gengku bername akram pulak ajak maen d0ta (anda thu x nie ape? Kalau tak, serch la kt google.com. heee). aku pon On jela.

Then, mse tengah2 maen tu, aku terime msej dari my aunty named ‘Cu’ (aku yang panggil beliau ‘cu’ =) ). Beliau suroh la ku siap2 c0z nak pi Bank .
Aku yang tengah sy0k maen nie tengok jam, 7.15 pg. hmm, lambat lg nak pukul 8. Aku teruskan maen. Hehehe.

Sedar xsedar, Cu aku tu dah tercegat depan pintu bilik! 0h nooo! Aku xsiap2 lagi. LoL I’m dead!! Aku ape lagi, cepat2 la bersiap. Kalau x, abes la kene mar0hh! Ngeee.

Tp, disebabkan dah lewat, aku telah ditinggalkan. Kuang3. ;p

Then, lepas tu. Aku tunggu la my another aunty which I called as ‘Umi’ sbb aku akan pi dengan beliau la kat bank nanti setelah ditinggalkan hahahha!.
Bla,bla,bla.. dah sampai kat giant.

Aku and my aunties umi, ibu and cu (aku panggil de0rang camtu ye, jangan salah paham hehehe, my mum aku panggil ‘mama’ la ) meet at giant and pi mendaki escalator untuk ke BANK ISLAM yang terletak di atas sane. Then, aku pon buke la akaun baru. Semase kat kaunter tu kan, kak tu bagitahu yang aku akan diberi something yang membolehkan aku check baki akaun, topap kredit and transfer duit hanya dengan anset aku tu! Wow! Senang la cmtu an? Hehehe.




Pastu, dye mintak sim kad aku, so aku bagi jela. Aku tengok dye tampal something kaler itam kat sim aku then aku kate dalam aty, ‘nie mesti cip dye nie’. Abes tampal, dye mintak aku Onkan phone. Then, dye ajar la cmne nak wt sume2 tu. (sambil2 tu an, aku malu nak tnjuk enset sbnrnye hehehe. Enset aku dh la keypad rosak! Fuhhh~ tebal saje la muke nie. Hahaha! Kesian kak tu sbb susah nak set something kat enset aku tu. Maap ye kak. ^^)

Lepas siap, my aunties ajak pi makan kat RASAMAs. Hehehe, dah lame aku xjejak kaki kat sne. So, kitorang order la set combo untuk 4 org. tp sebelom tu, aku terperasan yang waitress yang amik order kitorang, aku macam kenal je dye. Hmm, tp aku dh xingt so aku senyum jela kat dye. Hehehe.

Abes je makan, aku pi pulak kat pameran MaRa dengan cu. Aku test la usyar2 katsne. Kot2 dapat something yang bgus untuk msuk University mne yang sheshuai (sesuai) dgn aku nie kan hehehe.  Aku tengok katsne macam x ade org je. Sunyi pelik je aku tengok. Ajaib nie! tp, aku endahkan je. Myb sume org dah blek kot. Kih3. R0und punye round, 3 tempat je yg aku pi which was KLMU, UniSel and Kolej unikop. Tu aje. Bnyak gak d0rang bersyarah pasal U deorang nie. aku dengar je hahaha. Then, dh puas aty round2, aku p0n blahh. Ingtkan ley jmpe kawan ke ape, rupe2 xjmpe p0m. xde rezeki la nk wt cmne.

Okey, that’s all hahaha. sekarang dah magrib, so aku nk pi siap2 untuk solat. Itu je yang aku nk citer untuk entry nie hehehe. TQ kerane membace hahaha. adi0sss~ Assalamualaikum wbt. :) 


March 12, 2011

:My Treasure:

Bismillahirahmanirahim..

Assalamualaikum! ;)

Perghhh~ sejuknye la pagi nie. Hohoho. Tengah2 ujan macam nie best kalau makan mee sup panas kat kantin skolah. Woooooo, how I miss my beloved skool.

“Once sulaimanians, always sulaimanians!”

Oyeahh! Tagline entah kat mane la jmpe hehehe.

Okey, so untuk entry kali nie, aku nak cerite sedikit tentang apa yang aku miss sangat2 kt skool aku.
Sebelom tu, aku nak tanye la kan.
Para readers sekalian, anda2 sume kenal ke my sk0ol tu?! O.o
Kenal? Xkenal? Yang mane nie? =.=’
Hahaha takpe2. Aku sje je wat camni. *nak panjangkan entry biase la kn ;)

pagar skoolyang lame punye. :)




Tadaaaa! Hahaha. Kenal? Bagus la kalau dah kenal (p/s : spe2 yang xkenal tu, korang buat2 derk dah la ye hehehe).

--------------------------------------------------------------------------------------------

First2 kan, aku & adek2 aku selalu pegi sk0ol dengan my bel0ved aunty which we call her as ‘umi’. My umi is a teacher there, teaching Pendidikan Islam. Biasenye dalam pukul 7.00 kitorang dah sampai. (kluar dari rumah pukul 6.40 pg) hehehe. So, selalunye rekod kedatangan lewat aku memang bersih la.(hehehehe… ;) ) Tp, sebelom tu aku nak bagitahu, rumah aku mmg jauh la dari sk0ol aku tu.
Lebih kurang 20 kM hahaha. (Marang ke kuala Terengganu tak jauh sangat la kn?) ;pp
Okey, sejurus sampai je kat parking kete, aku pun apelagi, keluar dari kete and bersalaman dengan umi then terus walk2 to my class la hehehe.

My blok.
Sepanjang perjalanan to my class,  I need to pass two other class. So, mse tu la aku akan tengok2 dalam kelas deorang dan greet my friends there.
Sampai je kat my kelas, aku akan ketuk pintu and selalunye aku akan nampak geng2 shift awal pagi (I mean yang datang awal la. Hehehe), which is Cik Syahirah Razak and Encik Iskandar Alias. Due sahabat ku ini selalu je datang awal.
Agak2 korang la kan, diorang nie datang pukul berape? Hmmm… donno la hahahaha. :)

Selalunye, pagi2 macam nie, iskandar On-kan lagu gune anset sony ericsson dye sambil2 tdo? O.o hahaha. Biase la, kalau dah bangun awal pagi pluss boring duduk sorang2 dalam kelas mmg la boley tertdo.

Syahirah pulak aku tengok selalu je dengan buku2 nye. Hehehe. Ya Allah rajin nye la geng ku sorang nie. Pagi2 mesti dye akan siapkan latihan2 tak kire la kije skool ke, tution punye ke. Mmg sumenye dia buat. :) Baguskan? Hehehe. Kalau aku ade kije skool yang tak berape nak siap, aku pi kat dye la hehehe. Tak baek betol! ^_^ but I like! Hahaha. Aku bukan nak tiru cume nak mintak tlong dye tlong aku siapkan je okey. Korang jangan salah paham pulak. Hahaha.

Bla, bla, bla. And the clock tunjuk pukul 7.15 pg….

Korang rase2 la kan, ape yang aku buat? ;)  ape? Tdo? Huish, apela. Tak kuase nak tdo awal2 pagi. Nak2 tengah suasane yg freshhhhh~ tu. Ahhhh~ best giler pagi2 kot kat skool. Heee.

Tepat jam 7.15 pg, selalunye geng aku yang diberi name Hazirah Aina,Nor Fatin Amirah & Ain Nadhirah nie dah ada dalam kelas and gengku yang bername Wan Natasya Athirah and Fatin Syazwani dari kelas sebelah dah datang. Kitorang akan buat our habit which is…

GOSSIP?!! O.o

No la! Hahaha. Kitorang pi breakfast la kat kantin! ;pp
Apela korang nie. Ingat kalau girls berkumpul nie asyik nak gossip la. Hahaha. Mane ade! The statement yang cakap macam tu mmg salah. :)

So, aku + hazirah + tsya + aten N + aten S + syahirah pon berganjak la sambil2 jalan dalam line macam kereta api. Ponnnn, ponnnn! Hahaha.

Selalunye menu aku is mee goreng + air teh o peng! Ngeee. Best kotttt~ pluss, belanjenye hanya la Rm1 je hehehe. Mee goreng 50$ and teh peng 50$. Mmg murah la pagi2. Kalau time recess, susah wooo nak dapat 50$ nie. Sebab tu la org kate, rezeki melimpah ruah dipagi hari kn? ;)

Okeyhh!! Nie ade gamba aku and geng2 aku tengah menjamu selera di food court in our beloved skool :). Credits to NatasyaAzmi <3

Makannnnnnn~ miss u all! mne tsya? O.o



Ahhhhh~ betape aku rindunye kat skool and my geng2 sume. ;’)
Harap korang tak lupekan aku la bile dah separate ikut laluan masing2 lps result SpM yang akan kuar pada 23/3/2011 nie. O.o!! May Allah give us the most flying colours result. Amin. InsyaAllah.~

I miss u guyssss! ^_^v.

Lepas makan2 nie, kitorang masuk kelas semule after Doa dibacekan hehehe. :D

"THIS IS ONE OF MY MOST VVIP MEMORIES ALONG MY JOURNEY AT SMKSS. TO ALL MY FRIENDS WHO READ THIS, ONE WORD FOR YOU…"

I LOVE U all !! :’)
(It’s 6 words la hahahah.)


March 06, 2011

ARTIS TOP! ;)

Bismillahirahmanirrahim.

Alhamdulillah, sampai jugak hajat aku nak tulis entry pasal artis-artis utube MALAYSIA nie. 
2 minggu yang lepas aku ade la pi usyar-usyar blog nie AMAZING NARA. Fulamakkkkk giler comedy blog nie hahaha. Nak terkeluaq eden punye usus smbil-sambil: ‘HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA, HEHEHEHEHEHEHHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHHEHEEHHEEHHEHEHEHEHEHEEHEHHUHUHUHUHUHUHUHUHUHUHHUHUHUHUHUHUHUHUHUHUHUHUHUHUHUHUHUHUHUHUHUHU!!!’
PERHATIAN! AKU TAK GILERRRR OKEY!  

So senang kate la kan, post kali nie aku nak wat citer pasal artis-artis yang menjadi femes setelah menunjukkan keberanian depa semua kat www.youtube.com nie. Meh meh meh!

ARTIS-ARTIS YANG DA BEST!



Okey, sedikit sebanyak mengenai utube artis nie yang diberi nama seperti diatas ( tuuuuuuu, tengok la! ;) ) ialah he is from kedah and really, really, really fluent in english. (sebab tu la dye tengah ade kat sydney sekarang nie).  Best kan? 

Then, kat utube, he has 7k subscribers. Woaaaaaaa! nice jobe dude. :) bukan senang tau Malaysian nak sampai target camni kan? but this shows that it is not imposibble to make it! 0yeahhh~ Ape-ape hal, k0rang enj0y la video dye 0keyh?! ;) kalau korang nak tengok fanpage dye kat FaceBook, click la dekat nama beliau tuuu. and, and, and jangan lupe subscribe to his utube channel yaaa~

-----------------------------------------------------------------------------------


hahaha! utube artis nie memang lawak la dye. tak kering gusi dibuatnye. he is from kedah also. i like his video including yang atas nie! Gileeeeerrrr Comedy tuhhhh! korang test tengok. aku dah tengok 10 kali tau video nie hehehe. 

Ooppsss, lupe. his name jugak dah diberitahu diatas (sile tengok jangan jeling dah la, rosak mate karang sape nak tanggung kn? ;) kih3.) so, he has 6k subscribers, haaa dah bagus la tuhhhh. tp, aku jamin, memang lawak gilerrrrr! r video dye. heeee, so anda ape lagi, pi la tengok nunnnnnn~ jangan lupe subscribe to his channel ;) klik aje kat his name okey. ^^

-------------------------------------------------------------------------------

3. cikgu shida   



haaa, nie dye cikgu kite. :) Dengar kate mengajar bahasa inggeris then she was asked to teach music! LoL. Disebabkan hal nie la, beliau mula menceburkan diri dalam bidang mimimg art nie. korang tahu ape tu? okey aku tahu dah banyak orang tahu but, aku nak bagitahu gak coz mayb ade antare readers blog aku nie still tak tahu. 

okey, miming nie macam kite bercakap tanpa suara, kite ikut je ape yang orang lain cakap but, tanpa suare. hehehe. ada paham? kalau tak paham, korang search la sendiri kat google. heeee. ;) cikgu shida nie pon dah keluar di TV dalam siaran APA SAJA FBI. sile2 la kalau nk subsribe. 

-----------------------------------------------------------------------------------

Nie sje untuk post kali nie, so korang pi la usyar-usyar deorang punye video ye! ;) tak rugi tau. at least korang ley la hilangkan bosan setelah lame bermain game di FaceBook tu. hehehe. until we meet again! adi0s amigo~ ^_^v.  

March 04, 2011

AKU PUNYE BLOGWALKING MAAAA~

Bismillahirahmanirrahim..

Assalamualaikum semua!
Macam mana dah hidup sekarang? ENJOY? BAIK-BAIK AJA? Hahaha. 
Takpe la, korang punya hidup sendiri so, itu aku tak nak kaco la an an an? (fulamakkk ley jadi geng Doraemon nie ^_^ haahhaha!)
 Okey3 STOP!, back to the real topic.

Di hari yang bersejarah ini, aku nak kasi tahu kat readers kat blog aku (walaupun tak ramai and tak tahu wujud ke tak) tentang blogwalking yang telah aku operasikan selama ini hahaha.
Maybe korang dah banyak tahu pasal blog-blog yang akan aku utarakan nie, tapi takpa la, aku tulis entry nie kepada sesiapa yang tengah cari blog yang best, gempak  siot dan cool + ade stail (bak kata geng aku yang diberi name paiz) untuk dibaca.

Orait let’s move on baby! (ayat nie cool ke?) hahaha.  Okey so, berikut adalah senarai blog yang bagi aku MEMANG GEMPAK GILERRRRRRR! Untuk dijadikan bahan masakan  bacaan yang tak mengeringkan gusi kepada blogger hunter (Ooppsss, macam crocodile hunter la pulak. Kih3) yang comey-comey dan kiut-miut and encem sekalian. Hahaha. Let’s checkidaut! (ada paham?)  ;)

Most popular + interesting blog!

1.      1.  THE OTHER KHAIRUL 


Okey, so hangpa semua yang belum tahu nie nak tau tak, beliau yang dipanggil Mr K, Abang K dan bakal Datuk K (insyaAllah) nie punye la ramai follower dye, cube anda perhatikan kat gmba tu. Fulamakkkkk, 6k tuhhh! Hahaha. Not bad la kan untuk blogger kat Malaysia nie right? ;)



About his writing pulak, memang BAPAK GILER BEST SIOTTT!!! Aku baru je habiskan mase 3 jam membace entry2 dye yang menarik hati. Fuhhh~  aku memang respek la kat kejujuran dye di blog nie. Sume post dye akan cakap ape yang orang2 kat dunia nie malu nak cakap. (tambah2 time puji kaum hawa nie wangi, kiut, cantik and so on ^_^ heee~ I like hahaha.)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Haaa, blogger nie pon takde kurang hebatnye gak, follower dye mak aih! 18k. dhsyt wOoooooo~ .  Beliau pernah  belajaq di JEPUN! (AHHH~ MY DREAM LAND). Giler besttt tuhhh~  dye nie pon giler2 gak orang nye. Awekx (artis pompuan) yang dye minat sapa lagi kalau bukan tiz zaqyah.

Hmm, about his entry2 la kan. Kebanyakannye citer pasal pengalaman beliau. Perghh! Best gak hahaha. Yela, ley jugak amik iktibar dan moral values kate orang tue2. Hehehe. And btw, dye nie jugak pandai pancing readers dye tau dengan artwork dye pasal love-love nie. Kalau korang nak tengok, sile2 la melawat ye! ;)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Blogger nie memang bagus tau. Beliau selalu bagi tips-tips and tunjuk ajar kat beginner –beginner yang baru nak testing-testing a.k.a menceburkan diri kat bidang blogger nie. Haaa, tengok entry tu, 7 TEMPLETE BLOGSPOT CLEAN, RINGAN & TERBAIK. Kan bagus tu, takla susah-susah para-para beginner macam aku nie nk cri an? (ye aku masih noob hahaha.)


 Okey, walaupun follower dye baru 3k, tp aku nak ucap bebanyak terime kasih la kat beliau nie. Aku banyak amik info-info yang amat berguna dari dye.  Hehehe. Thnkx Bro. ^_^ jasa anda akan aku hargai. Ooppsss, lupe pulak nak bagitahu tanpa suara nie yang dye ade jugak buat contest ary tu (kalau aku tak silap la). So, sape-sape yang nak mencuba nasib, anda pi la check dye punya blog na~


Oyeahhhhh! 5 THUMBS UP aku kasi kat dorang sume hahaha. Ape-ape hal dorang memang DA BEST! la. So, ape lagi yang korang tunggu? Pi la blogwalking now! Orang lambat selalu rugi, ye tak? Hahaha. Chow~